Thursday, 5 December 2013

HEIRS

assalamualaikum!!....>_<


hai2!! x sabar nak citer cerita yang aq nga tengok!! hehe nak tau citer pe?
kompem la korea haha..
tajuknye.. HEIRS!!

aritu baru bkk astro dan tetibe ade lee min ho ngan park shin hye..hahaha wa!!! terus excited nak tengok citer tu..dan aq pun tengok la dari epsod 1 sampai la 9. haha..tapi banyak lagi nk kene habis kan..ngehee..

nak citer sinopsis..teringat sinopsis exam bm plak..hahaha

tapi aq citer sikit2 je la ek!!

citer pasal sorang budak perempuan, lakonn park shin hye yang miskin,  umur 18 tahun..die pergi amerika sbb nk cari kakak die yang da bertahun x balik..pastu dia pun jumpe la kkk dia yang da jadi pelayan bar kat sana..pastu tetibe hero citer nie.. lee min ho pun tertarik ngan die..die tolong budak tu kat sana ... laki tu pun ajak pompuan tu tinggal kat umah banglo laki tu kat amerika..sbb anak org kaya..pastu sepanjang pompuan tu kat umah tu la laki tu jatuh cinta..hahaha.. than citer cinta dorg pun bersambung sampai kat korea. emak budak perempuan tu plak kerja jadi tukang gaji kat umah laki tu. tanpa pengetahuan budak perempuan tu..mak die pindah kat umah org kaya tu..bile hero tu balik ke korea, dorg pun terserempak.. pulak tu dorg satu high school yang sama. sekola untuk anak2 org kaya..kepunyaan mak tiri laki tu.. perempuan tu pun datang skola tu dengan biasiswa bapak laki tu bagi.. tapi seriously skola tu memang cool gile.. canggih, ramai budak2 kaya,.. pastu hero tadi pun berebut ngan sorg mamat nie..haha seronok!! klakar!! macam2..tapi best ar..


citer nie plak ade ost.. tapi..cam x sedap bunyi nye.. tapi aq suke ayat2 dlam lagu tu.. haha nyanyian Changmin(2 AM)...bace maksudnye skali tau!! hahahaha



heheh..aq pun masukkan gambar2 jugak hehe..








dalam banyak2 pelakon kat situ..aq nk tunjuk kat korg my new boyfriend walaupun angan2 haahah


name die..Kang Min-Hyuk..
tu je..suke sebagai peminat tapi x tau latar belakang die pulak..haha x nak amek tau la.(boley plak)
die dulu pernah berlakun dalam Heartstring ngan park shin hye..
die pulak drummer dalam group CN Blue.. heheh
 comel x? comel kan? hahaha


Tuesday, 3 December 2013

seasons in my life

assalamualaikum...

hampir seminggu berlalu perjuangan kami budak 1996. haha.. its the greatest battle to get straight A's.haha..beside that..its cover up all the memories about friendships, loves, and hardships.

aq ingat lagi..semasa kami sedang dalam perjuangan, terlalu banyak dugaan &halangan yang kitorg tempuh.masing2 ade dugaan masing2. Allah uji kami dengan bermacam2 cara hanya perbezaannya terletak pada individu tersebut. sama ada dia bersyukur atau sebaliknya. 

kadang2 aq tersenyum sendiri bila aq lihat kawan aq sendiri yang ditimpa ujian.. nak tau sebab apa? sebab,..Allah ingat dia dan Allah uji die sejauh mana keimanan die kepada Allah. tapi sedih kalau insan itu sendiri hanyut. dalm perjuangan kami. bermacam2 perkara pelik yang x pernah berlaku, terjadi. aq hanya mampu tersenyum dengan kekuasaan Allah. 

bahkan bukan dia saja yang ditimpa ujian, malah, aku sendiri. macam2 aq dapat.. haha kalu nak senaraikan.. aq nk tergelak. tapi itu semua uian yang Allah bagi untuk aq. bersyukur je la. tapi aq kagum dengan seorang nieyh. serious.. aq tau macam mana perasaan kalu diberi tomahan yang x benar.pedih,..sedih..tapi..walaupun aq x tau citer yang sebenar tapi aq yakin dia pasti ade niat yang betul tentang keputusan yang dia buat. itu terserah dia dengan Allah.

live must go on..

sedih yang tersangat waktu hari terakhir kami sains tulen.aq ingat lagi. semua org tangkap gambar kenagan masing2 ngan yang lain. tapi aq sendiri yang memilih menyendiri. sebab aq memang x de perasaan yang aq akan tinggalkan semuanya termasuk segala kenangan, cikgu, teman2.. dan segalanya. haha. jeles tu kompem ade kat yang lain, tapi mintak maaf its totally hurts. sakit hati sebab aq x dapat nk hugs for the last time dengan dormmates,takes pictures with them, take pictures with somebody that i love,..but its only a dreams.
tapi aq tau.. one day bile aq kenang balik..itu sume adalah memori terindah.

friends..

aq tak pernah ada kawan baik. hanya teman, sahabat dan kawan je yang ada.aq ada sahabat yang selalu ingatkan aq tentang Allah walau die x sedar. aq ade teman yang sudi dengar perasaan aq yang sedih, gembira, angau, mengarut dan merepek, tapi aq x dapat jumpe die wat kali yang terakhir. aq ade kawan yang sentiasa care tentang aq, fikir tentang aq dan selalu bagi aq semangat dan nasihat walau aq x dapat cakap ngan die untuk kali yang terakhir.

learning process...

yes! i do!.. sometimes words does not mean the reality, it could be the fake one. haha its just SOMETIMES. for me it happen SOMETIMES for some REASONS. haha scary x? x kan? To be HONEST im kind of WEIRDO. like this post! haha..ade je kawan yang saangat hebat tapi, perangai die x semegah mane,tapi dia saangat menjaga hubungan dia ngan Allah. ada yang senyap, tapi kata2 die serious menusuk kalbu. ada yang bermegah dengan duniawi tapi die baik la jugak..tu sume Allah je tau.. sebab sume nie judge by what i have seen..and not totally true. and remember people talks based on what they have seen because they dont know the truth.

learning is not about what we see but its all abaout what we take from it...


ngehh...haha..i learn so many things. from teachers, friends, collegues,acik DM, acik Kantin, acik cleaner, kucing2 dan banyak lagi. seolah2 Allah bagi semua nikmatnya dalam pelbagai jenis untuk kita belajar dari setiap sudut makhluk.yeahh.. friends are alot i have got. even ada juga antara kita yang susah nak bersatu fikiran atau pandangan tapi ingatlah teman ada banyak jenis, sebab manusia berlainan hati dan fikiran. jadi belajarlah dari apa yang dibuahkan kerana ia menjadi satu pengajaran dalam hidup dengan hati yang terbuka,
jika sukar untuk menerima sesuatu pandangan, lembutkanlah hati untuk menerimanya kerana disebaliknya pasti ada sesuatu yang menanti kita.


lastly..

dear frieds, heres are few wishes i made for you all



 mintak maaf sangat2 kalau ade yang terasa dengan perlakuan, kata2, dan segala semuanyalah yang anda sume rase sakit hati, tersentap atau banyak lagi. mintak maaf seikhlas dari hati dan diri yang sangat kerdil dan telah banyak melakukan banyak dosa.dan banyak2.

mungkin kata2 maaf sering kita dengar tapi ia sangat membawa erti dalam diri ini. segala kenangan yang kita lalui bukan mudah untuk dilupakan kecuali ajal menjemput.

terima kasih atas segalanya dan semoga kita semua berjaya di dunia dan di akhirat yang kekal abadi.





 

"We had joy we had fun we had seasons in the sun
But the hills that we climbed were just seasons out of time"



This is where the chapter ends
And new one now begins
Time has come for letting go
The hardest part is when you know

All of these years
When we were here
Are ending
But I'll always remember

We have had the time of our lives
And now the page is turned
The stories we will write
We have had the time of our lives
And I will not forget the faces left behind
It's hard to walk away from the best of days
But if it has to end, I'm glad you have been my friend
In the time of our lives