Friday, 30 November 2012

emboh la..opo ek?

assalamualaikum semua..
diharapnye semua sihat selalu :) da lame gak aq x update blog niey..da berhabuk da..kah3
okla..untuk mulakan corat-coret aq nie..mesti tertanye ape mksd title post aq kali niey? (haha..yang jawe tu tau la..) meh la aq citer..x mau la nak rahsie sgt..maksudnye ialah "entahla..ape ek??"..

ha!! mesti nak tau nape title nyer camtu..sebenarnye aq pon x tau nak post ape tapi memandgkan da lame x update..terpakse la.. heheh lagipon aq teringin nak update..tapi masalahnye x tau la nk ckp pe..

hahaha..!! x la kalut sangat aq nie..
aq nak citer pasal cuti aq..tapi blog nie kang jadi diari plak..haha..okla..tapi nk jugak la share pasal mende yang x penting pown dan sikit pandangan..
citernyer camnie..

1) minum susu kambing (mbekkk..)
haha..aq da cam kambing da kat umah..haha..gare2 gastrik aritu..mak abah aq belikan aq susu kambing..huh!! mule2 aq teros terang aq memg x suke minum susu..lagi2 susu lembu..pastu bile mak abh tau yang aq gastrik..diorg teros belikan..aq cam terpakse gak nak minum..pastu aq rase sikit..emmmm..sedapp giler!! kalu susu lembu..susunyer berbau lembu..kalu susu kambing..x de bau pape..rasenye x la cam susu lembu yang aq nak muntah..pastu aq beranikan diri untuk minum seteguk..fuh..sedappp!! sampai skang aq amalkan minum..setiap pagi dan malam sblum tido..kadang2 jadi minuman aq time makn nasi..haha..seriusly x muntah dan x rase cam susu lembu..Alhamdulillah gastrik aq da berkurangan dan aq dapat mengamalkan minuman sunnah Rasulullah.. cubela!! rase sekali nak lagi!! hehehe:)


2)duduk umah kakak.
okela..hubungan adik beradik nie..bagaikan air dicincang x kan putus..haha..pasti korang pon penah gaduh berhari2 ngan adik beradik korang atau men tumbuk2 ngan dorg.. haha..kalu post aq yang dulu cietr pasal gaduh nagn kkk en..tapi skang nie..aq citer plak aq da berbaik ngan kkk ngan abg baru. haha..klakar la nak citer..okla aritu abg baru aq tu pergi outstation kat terengganu 3 minggu..kesian kakak aq 2 minggu die ddk sorg2 kat umah..maklumla time tu die keje dan aq plak kat skola..jadi x de sape la nk temankan.. pastu cuti sekola pon bermula..so, kkk aq balek kampung time kite sume balik akhir tahun..ddk kat umah 3 hari..pastu die ajak aq pi Gombak ddk umah die..okla en..seronok gak macam girls party..duduk umah die..aq blaja macam2 pasal memasak..sementare die pegi sekola walaupun semua bdk da cuti..aq pon bukak peti ais die dan start keluarkan semua bende yang dinamakan makanan..aq masak dengan masakan yg aq x pernah wat kat umah tapi aq berjaye wat kat umah kkk aq nie..antare masakan yang aq berjaye wat sendiri..cam Tortilla kerabu manga..makaroni goreng dan mende yang len kitorg wat same2..antarenye sushi, lasagna ayam dan makaroni cheese.
seronok sangat..!! tapi sepanjang 1 minggu kat umah tu..aq da cam amah plok sbb kkk pegi sekola dari pagi sampai petang..so..aq mulekan keje super cleaning aq.. kemaskan dapr, basuh baju, cuci pinggan..dan yang paling best..curi tulang..hahah..tengok citer korea online ngan citer jepun kat USB kakak..naseb bek tv die cam tv aspuri yang dulu.(.boleh cucuk USB)..haha..than pi cuci mate kat KL Festival ngan tengok wayang kat Wangse Walk  citer SKYFALL huhuhu..dapat bergambr ngan James Bond..ko ade??!! hahah


3)tusyen!!
hah!!..nie aq cam mangat skit nk citer hahha(bajet jew padahal malas giler)..haha manede.. okla..kawan2 yang seumur ngan aq pasti ade perasaan yang same en?? perasaan untuk mendapat Straight A+ dalam SPM..sape yang x nak??  aq pon nak la...!! so..cuti nie..aq nak kumpulkan semangt untuk belajar..lagi2 aq berusehe untuk dptkan tusyen..dan Alhamdulillah ade gak kawan abah yag murah hati nak ajar aq add math..semoge Allah murahkan rezekinye..pastu carik smpai kedit nak abes ..last2 Alhamdulillah aq dapat tusyen berpusat kat K.S..jauh pon jauhla..sbb Di mana ada kemahuan di situ ada jalan..biarlah..susah sekali pon sbb kadang2 yang susah tu la yang terbaik untuk kite..yang penting jangan jemu untuk menuntut ilmu..sbb ilmu adalah sinar yang yang sentiasa menyinari hidup kite..bagikan penyuluh dalam kegelapan..kalu x de ilmu..hidup kite macam sia2..iman kite goyah..hidup x bermakne di dunia..kerana ilmu tu adalah jambatan kite ke akhirat..jadi..cuti nie adalah mase yang terbaek untuk refresh diri untuk menghadapi tahun depan..:)


nie la Tortilla Kerabu Mange.. senang je care nak wat:) nak tau camner nak wat..bagila komen:P

nie la sushinyer..hahahaha.. makan ngan sos ABC campur cuke kurme

nie nak wat makaroni cheese :)

nie..ape ek..namenye..lupe..hahha

nie lasagna..atas skali ade cheese..sdappp!!!

nie dlamnyer ade makaroni..sdp!!

nie first time  wat nasi lemak..sedapp!! kakak memg pandai masak!!



okla..nampaknyer..tangan da cramp(hiperbola)..hahaha (nak tengok citer korea sebenarnye kat tv2)..sampai disini saje la gamaknyer..sbnrnye byak lagi nk citer nak bagi pendapat tapi x pela..masa x mengizinkan:)










aq gamba ngan james bond..ko ade?? hahaha(jakon)