Sunday, 1 May 2011

argh......giler

Arghhhhhh.....
esok balik sekolah....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
best tu mmg la best tapi masaalahnya....aq x study agik....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
giler ar aq nie ....aq tgk kengkawan sume struggle...otak sume cerdik...aq nie x la hebat sangat...result us1 tu hanye sementara.... kalu x nourishing balik otak aq nie.... mane la nk dpt...tup2... 1 A nauzubillahiminzalik...mana azam aq...

aq da target 99% yg kawan2 aq sume sure2 da study all's and get straight A's in all subjek...
 dah le... stop ar korg sume study!!!!! wat aq giler plus husnu zon...aq x mau...
korg sume da le hebat belaka...result cam nakk bunuh org,...

kalu aq just nk yakin result PPT boley dpt more better than US1 cam angan2 mat jenin je...
aq just pegng hanye one... kalu study more harder than before...u get the hardest thing  that u never can get... means that kal aq usaha lebih dari sebelumnya...aq akan dpt berganda hasil yg x pernh kite dapat..but just one condition..all the miracles are from The Almighty...

cinta ALLAH

"katakanlah wahai Muhammad jika kamu mencintai Allah  maka ikutlah aku, kamu dicintai Allah"
                                                                                  (Surah Ali 'Imran:31)

bile bace ayat nie penah terasa dlam benak fikiran aq  nie...camne nak cari CINTA ALLAH..
aq pon bace ar satu buku yg aq baru beli kat PWTC semalam.
mmg kalu dipikirkan susah.. tapi sebenarnya senang.....KALAU kite amalkan ape yang Rasulullah ajar dann ape yg Rasulullah larang...kalu kite amalkan ape yg disurh...free..free kite dapat kasih Rasulullah dan cinta  Allah S.W.T...

ade satu hadis Rasulullah:

Allah telah berfirman:
"Tiada seorang hamba yang bertaqarrub (mendekatkan diri) kepada -Ku, seperti dia menunaikan kefarduan -Ku (ke atas dirinya)dan sesunggauhnya dia akan mendekatkan diri kepada-Ku dengan memperbanyakkan nawafil (solat-solat sunat) sehingga Aku mencintainya". Maka apabila sudah Aku mencintainya, jadilah Aku umpama kaki yang berjalan dengannya dan tangan yang ia memukul dengannya dan lidah yang ia berucap dengannya dan hati yang ia berfikir dengannya. Dan apabila ia memohon dengan-Ku nescaya akan Aku memberinya dan apabila ia berdoa kepada-Ku nescaya akan Aku mengabulinya."
{riwayat Ibn Sunni}